maandag 8 december 2014

De feedbacksessies

Na alle input gekregen te hebben van de leerlingen van De Varens en Haverlo, stak [ew32] de koppen bij elkaar. Een volledig dag werd er gebrainstormd over sociale media, opdrachten, personages, beloningen,....

Uiteindelijk werd beslist om de wereld in Sharing is Caring om te draaien. Online werd offline, de online wereld werd de echte wereld! :)

Uit de brainstorm kwamen 12 spelacties verbonden aan 12 sociale media apps. [ew32] houdt van testen testen en nog eens testen en ging terug op bezoek naar de scholen voor een laatste mening van de leerlingen. Ze mochten naar hartelust (en helaas in de bittere kou) spelacties uittesten.
Ze mochten offline mensen beoordelen op hun uiterlijk, mensen op straat bevragen over online pesten, offline vriendschapsverzoeken sluiten, enz. Hieronder kan je een kort fotoverslag terugvinden.

Tijdens de laatste feedbacksessie op 12 december zal het spel met personages, mapping en QR-codes getest worden op school bij De Varens. Hou zeker de blog in het oog voor een volgende update!









dinsdag 28 oktober 2014

GameLab #5

Zoals in alle vorige GameLabs werd ook hier met de jongeren creatief aan de slag gegaan. De leerlingen kregen 1 voormiddag de tijd om volgende uitdaging uit te voeren: 
- ontwikkel minstens 2 personages
- verzin een verhaal
- acteer er op los 
- film je verhaal


Met veel twijfel en onzekerheid begonnen de leerlingen aan de uitdaging. Langzaamaan maakte de onzekerheid plaats voor ambitieus acteerwerk. Volgende reacties van de jongeren zijn hier een bewijs van: 
"Mevrouw, we hebben fake bloed nodig"
"Mevrouw, we zouden naar de stad moeten om 1 scene op te nemen"
"Mevrouw, dit weekend nemen we het filmpje nog eens helemaal opnieuw op, we gaan zaterdag afspreken."

Uiteindelijk heeft elk groepje nog diezelfde dag, een prachtige kortfilm gemaakt over online problemen die merkbaar zijn in de leefwereld van de jongeren. 

Helaas kunnen we het filmmateriaal nog niet online plaatsen omwille van privacy-redenen. Hou de blog dus zeker in de gaten! ;) 






GameLab # 4

Maandag 6 oktober, de leerlingen van Haverlo werden in een GameLab voor de 2e keer meegenomen in de wereld van social media. Maar deze keer werden de leerlingen niet bestookt door vragen van [ew32]. Integendeel, de leerlingen mochten hun wildste ideeën bovenhalen om toffe personages en pakkende verhalen te ontwikkelen.

Nadien was het tijd voor het serieuzere acteerwerk. Na verschillende repetities en aanpassingen aan het 'script', waren de leerlingen verandert in volwaardige acteurs en actrices. Bij sommige was een nominatie voor beste acteur/actrice niet veraf.

Een fotoverslag:













donderdag 2 oktober 2014

LearningLab #5

Op 2 oktober werd de allerlaatste LearningLab georganiseerd met de leerlingen van Haverlo (snif..... snif.......). Ook bij deze groep werden we verrast door nieuwe informatie over het online delen en posten van statussen, foto's, en noem maar op. Het is een zotte en oneindige online wereld!

Wanneer we de privacysettings van de leerlingen in deze klas bekeken, kregen sommigen een kleine paniekaanval. "Oh neeee, bij mij mag je echt niet kijken" was een terugkerende reactie bij de meisjes. Bij de jongens daarentegen hoorden we vooral "da kan mien nie schelen wi". Een eerlijke opmerking? Of zouden jongens toch gevoeliger zijn dan ze zeggen als het aankomt op online statussen, foto's, chats,...?

Daarna zijn we dieper ingegaan op het online gedrag van de leerlingen. Welke apps gebruiken ze? Met wie communiceren ze er? Wat communiceren onder elkaar? En waar en wanneer worden deze apps het meest opengegooid? (Meer foto's volgen)





GameLab #3

Het was terug de beurt aan de leerlingen van De Varens voor een GameLab. Na een actieve opwarmingsoefening waren de leerlingen er helemaal klaar voor.






In de eerste workshop werd alle fantasie samen gegooid en werden er mooie personages met rakende verhalen ontwikkeld. Een paar voorbeelden:









En wie beter dan de leerlingen zelf konden de rollen van de personages vertolken? Er werd volop geoefend en gerepeteerd.








En toen waren ze er helemaal klaar voor. Ontdek zelf het verhaal en de personages ontwikkeld door 7 leerlingen van De Varens (filmpje volgt snel!):







Na al het harde werken, werd er afgesloten met een terechte relaxatie! :)








woensdag 24 september 2014

LearningLab #4

LearningLab #4


Met 27(!) waren ze, de leerlingen van Haverlo op de 4e LearningLab. Een beestige, geestige, wilde bende maar waar we veel van hebben geleerd. Ook bij deze leerlingen wilden we hun online leven achterhalen. Maar ook hun profielen waren goed beveiligd, van aangepaste profielnamen tot CEO's van grote bedrijven. Moeilijk dus om te achterhalen of het wel om deze leerlingen ging! :)











Zoals in de vorige LearningLabs, hebben we met deze leerlingen een online alter ego gemaakt. Mr. Bean, Pietje Pek, Selena Diaz, Dobey Harry Potter en Zita Lonneville zijn enkele van de namen die Draama Laama in haar vriendenkring mocht verwelkomen.

Tot slot hebben we het "social media" reilen en zeilen van deze leerlingen onder de loep genomen. Welke apps gebruiken ze waar, wanneer, met wie en wat delen ze precies? Een toiletselfie hebben we bij geen van de leerlingen teruggevonden :)















Merci Haverlo! We zien jullie allemaal (alle 27!) heel graag terug op de GameLab! :)